Pod pokroviteljstvom Općine Cazin na čelu sa načelnikom Mr. Nerminom Ogreševićem, AMK “Extra-sport”, predvođen predsjednikom Samirom Kržalićem, tokom cijelog dana, u subotu 27. decembra, u TC “Ljiljan” u Cazinu, obilježava 15. godišnjicu brdske-trke “Grand Prix Cazin” i promovira šampiona BiH za 2014.godinu, Saliha Ljubijankića.

15 je godina tradicije da se brdska-trka održava u Cazinu. Već nekoliko godina se na našoj brdskoj-trci vozi i za nekoliko najznačajnijih prvenstava zemalja CEZ-a. Ovo je Cazinu i Cazinskoj trci “Grand Prix Cazin” dalo jedan sasvim novi identitet. Sudeći po izjavama značajnih imena iz oblasti auto-moto i karting sporta u Evropi, Cazin je postao najomiljenije mjesto za auto-trke u našem regionu.

Za 2015. godinu trka “Grand Prix Cazin” je uvrštena u kalendar CEZ za 15. i 16. august. Kako smo u 2014. godini dosegli vrhunac u Regionu, postigli smo da nam dođu na trku svi najbolji, čak 94 takmičara iz 11 zemalja CEZ-a, naša nastojanja idu u smjeru da postignemo i više i bolje.

Salih Ljubijankić, sa svojom Hondom type R, član AMK “Extra-sport”, ove je godine šampion Bosne i Hercegovine u grupi N. Sa 5 trka završenih na pobjedničkom postolju, tri puta prvi i dva puta drugi, osvojio je prvenstvo Bosne i Hercegovine u grupi N.

Ispred TC “Ljiljan”, tokom obilježavanja njegovog uspjeha i 15. godišnjice trke “Grand Prix Cazin”, Salih će izložiti i svoj trkaći automobil “Honda type R”.

Danas se Cazin, osim po mnogim uspjesima zajednice, prepoznaje i po organizaciji najbolje brdske trke u regionu, ali i po prvaku Bosne i Hercegovine, Salihu Ljubijankiću.

Bez potpore Općine Cazin, članova AMK “Extra-sport” Cazin ali i svih građana općine Cazin, mnogo toga u ovom krasnom adrenalinskom sportu ne bi bilo izvedivo na ovako kvalitetan i značajan način, uz stalni rast i uspon na promociji Cazina i ponosnom spominjanju naše zajednice, kao sredine koja može, zna i hoće, bolje i više.

Radujemo se da dođete i time podržite naše zajedničke uspjehe.

Team AMK “Extra-sport” Cazin.