Zahvaljujući entuzijazmu i naporima organizatora brdske trke Cazin, AMK „Extra-Sport“ iz Cazina i nesebičnoj potpori i pomoći glavnog pokrovitelja trke, Općine Cazin sa njenim načelnikom, magistrom Nerminom Ogreševićem i njegovim marljivim timom, „Velika nagrada Cazin“ 2016. kao 17. Brdska trka na najpopularnijoj stazi prvenstva CEZ, „Krajiškoj zmiji“, održaće se u vrijeme vikenda od 05. do 07. augusta 2016.godine.

Jedan od glavnih ciljeva utrke jeste da se doprinese razvoju bosansko-hercegovačkog autosporta, a uslovi za to su u Cazinu, na Krajiškoj zmiji, apsolutno idealni.

Iz godine u godinu kvalitet organizacije ovog velikog sportskog događaja, vezanog i za obilježavanje Dana općine Cazin (6.august), je podizan na sve viši nivo pa je AMK „Extra-Sport“ iz Cazina ponosni nosilac čak četiri titule „Organizator godine“. To je garancija takmičarima, gostima, predstavnicima medija, gledaocima i svima drugima da mogu očekivati dobru organizaciju i maksimalan profesionalizam uz srdačnu dobrodošlicu svojstvenu Krajišnicima.

Staza „Krajiška zmija“ svojom popularnošću privlači sve veći broj značajnih imena i za proteklih 16 godina je postala obavezna destinacija u kalendarima velike većine vozača-takmičara u auto sportu. Već se najavio veliki broj takmičara, kako iz BiH tako i iz ostalih zemalja Centralne evropske zone.

U subotu, 06. augusta 2016. godine u 11 sati počinje trening za 17. Grand Prix Cazin, a u nedjelju u 11 h počinje trka koja se boduje za slijedeća prvenstva:

FIA CEZ CENTRALNA EUROPSKA ZONA 

FIA CEZ CENTRALNA EUROPSKA ZONA POVIJESNA VOZILA 

ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE 

PRVENSTVO HRVATSKE 

PRVENSTVO CRNE GORE 

PRVENSTVO HRVATSKE P/V

Nadajući se povoljnim meteorološkim uslovima, u očekivanju najvećeg broja takmičara do sada, gostiju i gledalaca, i vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj nadaleko poznati evropski sportski događaj!

Dobro nam došli, ugodno se osjećajte i uživajte u sportskim vožnjama i druženju, a onda ponesite nezaboravne utiske i uspomene iz Cazina, sa 17. Velike nagrade CAZIN!

 

 

Prijava za takmičare: OVDJE

Prijava za predstavnike medija: OVDJE