Druga trka u 2017. godini koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine odrzana je proteklog vikenda (27. i 28.05.2017.)u crnogorskom Kotoru na stazi Trojica.

Visoka atmosferska temperatura kao da je bila uvod u visoku trkaću temperaturu, i odličnu trku u opcini Kotor u Crnoj Gori, na stazi dugačkoj 4.350 metara, od naselja Škaljari do Trojice.

Zastoji, izlijetanja te iznenadni kvarovi bolida, sve je ono sto prati takmičare na brdskim utrkama. Ipak, ovog vikenda naši takmičari iz AMK Extra Sport Cazin, Adis sa svojim Golfom MK-1  historic grupe  i Edis sa svojom Subaru Imprezom nisu imali te probleme.

Zahvaljujući pouzdanim bolidima, naši, Edis Hadžipašić i Adis Abdić su trening i trku odvezli na najbolji način, pa su tako zasluženo dospjeli i na pobjedničko postolje.

Trku je u nedjelju u 10:30 sati sati svečano otvorio predsjednik opštine Kotor, gospodin Vladimir Jokić, a za organizaciju ovog međunarodnog sportskog događaja opština Kotor sa ostalim sponzorima obezbjedila je 35.000 eura.

Svečana dodjela pehara i priznanja popraćena je svirkom uzivo, što je dalo još jedan poseban ugođaj i dobro raspoloženje pri samoj dodjeli nagrada, ove izuzetno dobro organizirane međunarodne trke!

Čestitke organizatoru i takmičarima.

AMK Extra Sport Cazin.

Naredne slike prikazuju start Edisa Hadžipašića i Adisa Abdića iz našeg kluba.