Barcelona

Predsjednik AMK Extra Sport Samir Kržalić i savjetnik načelnika općine Cazin Hamdija Ljubijankić posjetili nacionalni tim Španije za auto utrke WTTC – Sun Red.
12.-14.11.2011. godine , u dva odvojena susreta-sastanka u Italiji kabinetu Počasnog konzula i Španiji u kompaniji Sun Red.

Na inicijativu i poziv počasnog konzula BiH u Italiji Diego Moscheni,savjetnik počasnog konzula Sanela Lidana, suvlasnika tima Sun Red Alberto Antonio Cerdans Rufas Espana, dogovoren je ovaj susret na temu mogućnost proširenja saradnje, edukacija i razvoj auto sporta, između Sun Red-a Badalona Espana, Kabineta počasnog konzula BiH u Italiji, Općine Cazin i Auto moto kluba Extra sport Cazin-organizatora utrke za šampionat CEZ-a.

Sastanak u SAN - RED TEAM-uSa kompanijom Sun Red detaljnije nas je upoznao direktor Ruben Espin, koji je između ostalog predstavio dio tima inžinjera za  razvijanje komponenti za trkaće aute, dok je ostatak tima sa vozačima odputovao u Kinu na poslednju utrku u sezoni WTTC kupa. Isti tim je u potpunosti razvio i izradio 6 bolida Seat Leon za utrke WTTC. Bitno za istaknuti je i to da Sun Red ima timove za razne edukacije u auto sportu od kojih su edukacija vozača, mehaničara, kompletnih timova za opsluživanje na auto utrkama, itd. Posebno zadovoljstvo bilo je druženje sa Jordon Gene vozačem pomenutog tima, koji je istaknuo uz gledanje video prezentacije sa naše utrke da je staza tehnički izuzetno dobra  te da imamo opravdan potencijal za razvoj auto utrka.Jordon je cijenjen kao vozač i u krugovima F-1, jer je trenutni šumaherov testni pilot u timu, proveo je 2 sezone kao testni pilot u F-1  Ferariju, BMW, itd.

Jordon Gene i Samir KržalićSavjetnik Načelnika općine Hamdija Ljubijankić predstavio je općinu Cazin i uz prigodne poklone zahvalio se domaćinima na iskazanoj dobrodošlici te iste pozvao u našu općinu Cazin. Predsjednik auto kluba Extra Sport,organizator utrke za šampionat Centralne evrope i BiH, Samir Kržalić prezentirao je utrku uz promotivni video materijal,  koja se boduje za šampionat Centralne evrope te prezentirao ciljeve u razvoju auto sporta u narednom periodu na području općine Cazin i BiH.

Na obostrano zadovoljstvo dogovoren je poziv za utrku- Cazin 2012- gostovanje i promoviranje tima Sun Red u Cazinu.

Sa obilaskom kulturno historijskim znamenitostima Barcelone završen je posjet Španiji.

Samir Kržalić

SUN RED

SUN RED