U Skradinu, mirnom turističkom mjestu kod Šibenika u Republici Hrvatskoj, poznatom po Skradinskom buku rijeke Krke, po veoma promjenjivom vremenu, od „sunčanog ljeta“ do „kišovite proljetne oluje“, u dva dana, 14. i 15. maja 2016. godine, održana je brdska auto trka „10. Nagrada Skradin 2016“.

Ova trka se uz Šampionat BiH na brdskim stazama boduje i za Prvenstvo Republike Hrvatske na brdskim stazama, Brdsko Prvenstvo povijesnih automobila kao i Prvenstvo HAKS Regija Jug, a organizator je AK “Mihovil” iz Šibenika.

Staza SKRADIN je duga 3.387 metara. Start je na 11.0 metara nad morem, a cilj je na 129.0 metara nadmorske visine. Prosječni nagib staze je 3,48 %.

Od 18 takmičara iz BiH, najbolji plasman ostvario je Nihad Seferagić iz AK Autosport Cazin. U takmičenju su učestvovali i četiri vozača iz našeg kluba, „AMK-EXTRASPORT“ Cazin.

Salih Ljubijankić, Adis Abdić, Alem Semanić i Asmir Halilagić su dali sve od sebe, da po veoma promjenjivim meteorološkim uslovima ostvare, koliko je bilo moguće, bolji rezultat.

Prva vožnja je održana po mokroj stazi i rezultati su bili skromniji, jer bilo je puno važnije automobil dovesti do cilja, bez oštećenja, kako bi se u drugoj vožnji pokušalo ostvariti nešto više. Zato su i rezultati druge vožnje kod svih takmičara koji su završili prvu vožnju, bili od 2 čak do 9 sekundi bolji. Staza se sušila, ili je kiša iznenada padala, pa oni koji su spremili gume za kišu su imali velike probleme na suhoj stazi, i obrnuto dok je bila kiša oni koji su pipremili „slik“ takođe su imali velike probleme. Vrlo nepredvidivi vremenski uslovi su obilježili ovogodišnji “Skradin”!

Ipak, najvažnije je da su sva četvorica naših takmičara završili trku bez incidenata i bez oštećenja na bolidima.

Naredna trka koja će se bodovati za Šampionat Bosne i Hercegovine vozi se u Crnoj Gori (Kotor) na stazi “Kotor Troica”, 28. i 29. maja 2016.godine.

Kompletni rezultati “Skradin 2016.” mogu se vidjeti OVDJE, a po grupama i klasama OVDJE.