Druga po redu brdsko brzinska auto trka koja se boduje za prvenstvo BiH održana je proteklog vikenda (28./29.05.2016.) u Crnoj Gori, odnosno u Kotoru.
Čak 132 takmicara na startu bila je zaista impresivna brojka. Još impresivnije je bilo vidjeti preko 10.000 gledalaca koji su proveli vikend na stazi Kotor-Trojica.

Najveća trka po broju takmičara u istoriji Crne Gore. Okupili su se vozači iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Italije, zatim iz svih šest država (bivših jugoslovenskih republika) i sa Kosova.

Iz Bosne i Hercegovine je nastupilo 9 takmičara. Iznimno uzbudljivo, u stotinkama sekunde, su se odmjerili automobilisti iz BiH, koji su zaista imali zapažene vožnje i vremena u ukupnom poretku trke.

U grupi N sve tri naše honde su besprijekorno funkcionirale, a među njima je, debitovao na ovoj stazi takmičar Salih Ljubijankić, član našeg kluba “AMK EXTRASPORT”, i osvojio prvo mjesto!

Drugo mjesto osvojio je Harun Hadžić, a treće Krešimir Bodnaruk.

U grupi E1 napetost je trajala do samog kraja, i to u svim klasama te grupe. Osim “bravo momci” ne preostaje nam ništa drugo za reći.

Konačne rezultate Crnogorske trke za BiH šampionat pogledajte OVDJE.