Novi kalendar CEZ-a – Centralna Evropska Zona i pomjereni termin u odnosu na prošlogodišnji termin, svima nam poznate, Krajiške zmije.

Prošlogodišnja “Krajiška zmija” donijela je mnoge zanimljivosti, kako navijačima tako i organizatorima. Bilo je ukupno 110 prijavljenih od kojih je 90 takmičara uspješno prošlo kroz ciljnu ravninu nadomak starog grada Ostrošca. Također, prošla utrka će biti upamćena po otežanim vremenskim uslovima i vratolomiji Juraja Puškara koji je trku uspješno završio iako je kroz ciljnu ravninu prošao na krovu svog bolida, te na takav način osvojio prvo mjesto u svojoj grupi. Uz ovakvu prošlost iduća Brdska utrka u Cazinu garantuje odličnu zabavu uz majstore brzine.

Na prošloj sjednici CEZ-a u Zagrebu definiran i zaključen je kalendar za iduću sezonu. Kao organizatori smo odlučili pomjeriti termin auto-utrke za nekoliko dana, tako da će idući, 17. po redu Brdska trka u Cazinu, “Grand Prix Cazin 2016” ili “Velika Nagrada Cazin 2016” biti održana 6. i 7. augusta 2016.godine.

Kao i prošle godine u Cazinu će se voziti šampionat Bosne i Hercegovine, FIA-CEZ i FIA-CEZ-Historijska vozila, Prvenstvo Hrvatske i Povijesna vozila Hrvatske, Prvenstvo Slovačke i Prvenstvo Crne Gore.

Ostaje da vidimo da li će rekord staze “Krajiška zmija”, 2:10,169 minuta, biti pomjeren, a koji još od 2013. godine drži Laszlo Szasz.