Cazinska brdska trka “GRAND PRIX CAZIN” opet je u kalendaru brdskih trka CEZ-a, prevashodno zahvaljujući dosadašnjoj vrhunskoj organizaciji utrka auto-moto kluba AMK-EXTRASPORT iz Cazina, pod pokroviteljstvom Općine Cazin na čelu sa načelnikom Nerminom Ogreševićem!

I 2014.godine CAZIN se našao u društvu 12 eltnih organizatora brdskih trka kao jedini organizator CEZ-a u BiH.

 Ovih dana FIA je objavila KALENDAR BRDSKOG ŠAMPIONATA za 2014. godinu, i Auto-moto klubu AMK-EXTRASPORT iz Cazina opet povjerila organizovanje  brdske utrke u terminu, subota i nedjelja, 16. i 17. augusta 2014. godine, što znači da se organizuje na “Krajiškoj zmiji” još jedan spektakl koji će se bodovati za Centralno-evropsku zonu i za Šampionat historijskih bolida. Pored toga trka će se bodovati za šampionate Slovačke, Hrvatske i naše zemlje.

Novost je da su u Cazinu prethodno boravili gosti iz Slovačke, Predsjednik komisije za brdske utrke i takmičar Peter Ambruz i član komisije Peter Jurena, takođe takmičar, koji su se veoma pohvalno izrazili o brdskoj trci u Cazinu, te jasno potvrdili da će se njihovo nacionalno prvenstvo bodovati na cazinskoj brdskoj utrci.

Takođe je važno istaknuti da su iz susjedne Hrvatske predstavnici HAKS-a na čelu sa gospodinom Serden Dadom potvrdili da će se i prvenstvo njihove zemlje bodovati na našoj utrci.

Auto-moto klub AMK-EXTRASPORT iz Cazina već je krenuo sa pripremama za organizaciju utrke i poziva sve zainteresirane entuzijaste i zaljubljenike u auto-moto sport da se pridruže organizacionom timu da ove godine priredimo još organizovaniju i posjećeniju brdsku trku. Svi koji su zainteresirani, mogu se javiti na E-mail Kluba (amk-extrasport@hotmail.com) sa svojim podacima ili sa ispunjenim upitnikom koji se nalazi OVDJE.