Osvanuo je i dan treninga. Ujutro je završena verifikacija prijavljenih takmičara i ukupno je verificirano 89 takmičara iz BiH i još 5 zemalja, odnosno iz Hrvatske, Slovačke, Poljske, Crne Gore i Austrije.

Nakon promotivnih vožnji čak četiri automobila, počelo se sa neslužbenim treningom sa preko 60 automobila. Odmah iza toga uslijedio je prvi službeni trening, a nakon toga i drugi službeni trening.

Vrućina koja je prelazila 40°C nije pogodovala ni takmičarima ni njihovim autima. Treninzi su protekli nešto sporije nego što je planirano satnicom događaja, tako da se naša želja da se u Gradu promoviraju automobili i njihovi ponosni vlasnici/takmičari, nije mogla realizirati. Najavili smo u 20 sati u Gradu Cazinu izlaganje automobila, ali se to ipak nije moglo realizirati jer se satnica događanja značajno pomjerila.

Obzirom da su se građani nadali ovom spektaklu koji nismo uspjeli realizirati, dugujemo im izvinjenje i zaista žalimo. Jako smo to željeli, ali temperature, umor vozača i pomjereni termini obaveznih događanja, nisu nam to omogućili.

Završetkom drugog službenog treninga na najuzbudljivijoj stazi u regionu popularno zvanoj “Krajiška zmija”, koja je skraćena radi bezbjednosnih razloga za 230 metara, pa je sada dužina “Krajiške zmije” 3.870 metara, završen je prvi dio takmičenja. Bilo je svega par izlijetanja sa staze. Na svu sreću, bez ikakvih posljedica po takmičare i njihove brze automobile.

Svečani otvor trke je sutra 06.08. u 10.30h a zvanični početak je od 11h. Saobraćaj na “Krajiškoj zmiji” (Ostrožačka strana) biće zatvoren od 08:00 do 20:00 h, pa molimo da se koriste alternativni putni pravci.

OVDJE možete pogledati rezultate obadvije vožnje Službenog treninga, a Startnu lista sutrašnje trke možete preuzeti OVDJE.

Slike sa današnjeg treninga su OVDJE.

PRIDRUŽITE NAM SE U NEDJELJU 06.AUGUSTA, povodom Dana Grada Cazina, a ako niste u mogućnosti zbog visokih temperatura, u hladovini vašeg doma možete pratiti ON-LINE trku i rezultate na web adresi: www.ak-inadelta.hr/live

Sve informacije o trci potražite opet na našoj web stranici: amk-extrasport.com

Grand Prix Cazin Team