Auto Utrka Cazin 2011

Tradicionalna auto-utrka koja se po jedanaesti put vozi na dionici puta M 4.2 na Ostrošcu kod Cazina za šampionat Centralne Evrope, ove godine vozit će se u potpuno novom ambijentu. Zahvaljujući načelniku općine, gospodinu Nerminu Ogreševiću, na višegodišnjoj upornosti i istrajnosti u zahtjevima kod Direkcije za ceste FBiH da se uradi rekonstrukcija ove dionice puta, koja se ujedno koristi i kao staza za brdsko brzinske auto utrke, ostvarena su željena unapređenja.

Početkom mjeseca maja otpočeli su veoma zahtjevni radovi, koji su uspješno okončani u prvoj polovini juna. Ova dionica dobila je jednu potpuno novu dimenziju sa značajno proširenim krivinama, odgovarajućim nagibima krivina, dodatno urađenim rigolima i postavljenim ivičnjacima, novim branicima, dodatnom saobraćajnom infrastrukturom, i potpuno novim uređenim pozicijama za gledaoce auto utrke. Sve poslove je popratio projektant i nadzorni organ, gospodin Dedo Pjanić i naravno zasluženi izvođač radova Kovgrad iz Bužima, te drugi pod izvođači.

Organizator utrke, Team Extra Sport Cazin, se zahvaljuje i Direkciji za ceste što su prepoznali značaj ove najveće manifestacije u našoj zemlji, kada je u pitanju auto sport. Ovom rekonstrukcijom vozači su dobili i novu dimenziju sigurnosti u svakodnevnom saobraćaju, što čini velik doprinos saobraćajnoj kulturi i  sigurnosti na našim cestama.

Ovim ualganjima i novim popratnim sadržajima, najavljuje se nezaboravna auto utrka. Extra Sport Cazin se probrinuo za dolazak najboljih majstora brdsko brzinskih auto utrka iz Centralne Evrope. Uvjereni su da će ovogodišnja utrka sa međunarodnim predznakom potvrditi njihove vrijednosti i u evropskim okvirima.