AMK “Ekstra sport” Cazin od 28-30. juna organizuje, sada već tradicionalnu brdsku auto utrku na izazovnoj “Krajiškoj zmiji” i srdačno Vas poziva da svojim prisustvom popratite ovaj poznati sportski događaj u BiH i Evropi.
U subotu, 28.juna u 14:00h počinje prvi trening za Cazin Grand Prix Championship 2013, a u nedjelju u 11:00h vozi se utrka koja se boduje za:

 

1. FIA CEZ Centralna Europska Zona
2. FIA CEZ Centralna Europska Zona Povijesna vozila
3. MR Prvenstvo Hrvatske
4. MR Prvenstvo povijesnih vozila Hrvatske
5. Prvenstvo Hrvatske CAT II
6. Prvenstvo AFCG
7. Šampionat Bosne i Hercegovine.

I ove godine organizator AMK “EXTRA-SPORT” Cazin vam priprema razna iznenađenja koja će doprinjeti da, kao i ranije, ovaj događaj bude na visokom nivou.
Jedan od ciljeva utrke jeste da se doprinese razvoju bosanskohercegovačkog autosporta, a uslovi za to su u Cazinu, na Krajiškoj zmiji, apsolutno idealni. Staza privlači sve veći broj značajnih imena i vremenom je postala obavezna na kalendarima svih vozača kada su u pitanju takmičenja.
Krajiška zmija uživa regionalni značaj, jedina je brdska staza u Bosni i Hercegovini koja zadovoljava sve uslove za vožnju utrka koje se boduju za Šampionat CEZ-a. Prema riječima takmičara ovo je jedna od tehnički najizazovnijih staza koja je sa svim svojim sigurnosnim elementima u rangu sa mnogim popularnim stazama u Europi.
Iz godine u godinu organizacija se poboljšava, tako da je AMK “Extra sport” Cazin sada već ponosni nosioc četiri titule organizatora godine, što znači da takmičari, gosti ali i mediji mogu očekivati maksimalnu profesionalnost, ozbiljnost i naravno neizostavnu srdačnu dobrodošlicu svojstvenu Krajišnicima.

Poseban poziv za medijsko pokrivanje ovog važnog događaja upućujemo zainteresiranim novinarima, da se na vrijeme akredituju kako bi neometano mogli pratiti sva događanja prije, za vrijeme i nakon utrke, te dobiti sve potrebne informacije. Poziv za medije može se preuzeti klikom OVDJE.