Press Konferencija

Danas u 12 sati je održana konferencija za medije na kojoj su članovi direkcije Brdske auto- trke „Cazin 2011“ i organizatori upoznali predstavnike medija o svim karakterstikama ovogodišnje „Krajiške zmije“.

Po riječima Samira Kržalića, predsjednika Auto-moto kluba „Extrasport“ i organizatora, sve je spremno za najbolju brdsku auto-trku u BiH i njeni organizatori učinili su sve da bude na daleko višem nivou od svih prethodnih godina.

Arsen Ulčar, predsjednik žirija kazao je da su propozicije i ovogodišnje trke apsloutno usklađene sa evropskim standardima i da su takmičari uglavnom profesionalci od kojih se očekuje vrhunski spektakl. Za Antu Baumgartena, direktora Brdske auto- trke „Cazin 2011“, novine na cazinskoj stazi su veliki iskorak koji ovu utrku svrstavaju u rang najboljih evropskih utrka. To su potvrdili i učencici trke- Petar Ambros iz Slovačke i Robert Pristavec iz Slovenije, profesionalci i višestruki učesnici cazinske Auto-trke. Kako su naglasili, „Krajiška zmija“ je najbolja staza u Evropi i svi vozači jedva čekaju da se okušaju na njenim zavojima.

Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević je istaknuo da je Auto- trka „Cazin 2011“ i ove godine najbolji uvod u niz manifestacija s kojima se obilježava 6.august- Dan općine Cazin. On je dodao da lokalna zajednica čini sve od početka organiziranja utrke da ona iz godine u godinu bude veći i savremeniji spektakl koji će promovirati Cazin i sportsko- turističke potencijale ove općine.