Za 13. Veliku nagradu Cazina prijavili su se 81 takmičara, što predstavlja rekordni broj vozila koja će ovog vikenda juriti po Krajiškoj zmiji. Dolazak je, naravno, potvrdio i čovjek koji drži rekord staze – Mađar Laszlo Szasz, za kojeg je Krajiška zmija izazov, jer, kako kaže, tehnički je dosta zahtjevna.

 

Prijavu je poslao i Boris Miljević, prošlogodišnji prvak na generalnom poretku Šampionata BiH i prvak na generalnom poretku cjelokupne utrke 2011. g. On već niz godina dolazi na cazinsku auto utrku, jer su, kako je rekao prošle godine, konfiguracija staze i asfalt neuporedivi sa evropskim stazama na kojima je on imao priliku da vozi.

Za ovako velik odziv takmičara uveliko je zaslužan organizator utrke AMK Extrasport Cazin, jer, pored toga što Krajiška zmija spada u top 5 staza u Evropi kad su u pitanju brdske autotrke, na organizatoru je onaj zahtjevni dio – da uklopi sve ostale segmente i učini ih poželjnim takmičarima i gostima.

Trening se vozi u subotu od 14h, a svečano otvaranje utrke bit će održano u nedjelju u 10:30h. Medijima upućujemo još jedan poziv da prisustvuju i press konferenciji koja će se održati u petak, 28.06. u 19h ispred zgrade Kulturnog centra Cazin, a istog dana, od 18h počinje već najavljena spektakularna promocija cazinske auto utrke i parada automobila.

Još jednom obavještavamo građane da se privremeno obustavlja promet za vrijeme održavanja auto utrke na relaciji Cazin-Srbljani, i to:

Subota, 29.06., u periodu 10-20h

Nedjelja, 30.06., u periodu 08-19h

-Otvorite klikom na link: Lista prijavljenih vozača