Već u rano jutro, 04.augusta 2017. godine, počele su pripreme prostora za verifikaciju dokumentacije prijavljenih takmičara. Prostor skladišta Željezničke stanice je prilagođen da se u njemu obavi verifikacija, da bi se vrijedni članovi AMK Extra Sport iole zaklonili od najavljenog toplotnog udara od 40°C.  Litre i litre vode su se popile, ali osvježenje nije bilo moguće. Izmjereno je čak 41°C.

 I pored tolike temperature, pripreme su obavljene na vrijeme i verifikacija je otpočela tačno na vrijeme, u 14:30 h. Do 20:00 h verificirano je 59 od prijavljenih 110 takmičara. Raspoloženja nije manjkalo, iako je bio tako vreo dan, da se vrelina mogla “rezati” u zraku. Ipak su svi bili veseli. Takmičari koji su komentirali potez našeg kluba da se na web listu prijavljenih takmičara postave slike, kazali su da je ideja odlična, i da im je žao što se, između njihovih klubova, niko toga nije prvi sjetio. Osjetiilo se oduševljenje tim potezom našeg kluba.

Sutra, u subotu, 05.08. u 07:00 nastavlja se verifikacija preostalih 51 takmičara, i trajaće do 08:30. Dakle za 1,5 sat biće potrebno uložiti dodatnog napora da se verificiraju svi takmičari koji se pojave na verifikaciji.

Nakon toga, u sat vremena učesnici verifikacije će sačiniti izvještaje, a Takmičarska komisija (Žiri) će zasjedati u 09:30. Već u 10:30 biće objavljena Startna lista trening vožnje. U 10:45 Direktor trke će održati brifing sa takmičarima, a nakon pola sata, tačnije u 11:15 započeće se sa promo-vožnjama nekolicine zaljubljenika u brzinu, zatim neslužbeni trening takmičara koji žele bolje upoznati Krajišku zmiju, a odmah iza toga počinje i Službeni trening, tačno u 13:00 sati.

Dobro nam došli dragi takmičari i cijenjeni gosti.

Grand Prix Cazin Team