U organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza u Zagrebu 16.03.2013 u hotelu Internacional,održan je međunarodni  seminar o sigurnosti na auto trkama.

Predavači ovog seminara su iz Velike Britanije iz agencije za sigurnost MSA. Na ovom međnarodnom seminaru bili su članovi Sportskog Auto Moto Saveza Bosne i Hercegovine, Božo Erak Predsjednik za sport SAMSBIH i Samir Kržalić Direktor za Brdske auto trke SAMSBIH. Seminar  je protekao uz bogat sadržaj video prezentacija i pojašnjenja, te uz učešće svih prisutnih, sa izlaganjima sopstvenih iskustava koje su imali u svojim organizacijama u auto moto i karting sportu. Upriličena je i svečena večera za preko 150 učesnika seminara, na kojoj je gospođa Sue Sanders, MSA-RTP Trainig Manager, dodjelila certifikate za suce treninga sigurnosti.

U Banjaluci seminar sigurnosti SAMSBiH

U organizaciji Sportskog Auto Moto Saveza Bosne i Hercegovine  u Banja Luci na autodromu Zalužani u nedjelju 7.04.2013 održan je seminar pod nazivom Sigurnost na auto utrkama. Ovo je prvi seminar u organizaciji SAMSBiH na kojem je prisustvovalo više od 60 učesnika sudaca, sportskih funkcionera iz nekoliko auto klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Na ovom edukativnom seminaru iz auto kluba Extra Sport Cazin prisustvovala su četiri člana. Svi prisutni stekli su nova znanja o sigurnosti na auto trkama, kako spriječiti incidentne slučajeve  i kako reagovati ako i kada do njih dođe.