Otvorenje Brdske Auto Utrke

U Cazinu je u 11 sati svečano otvorena 11. tradicionalna brdska auto- trka „Cazin 2011“. Učešće u ovogodišnjoj utrci je prijavilo 67 vozača i jedna vozačica iz nekoliko zemalja regiona. Utrku je svečanim obraćanjem otvorenom proglasio načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević.

– „Želim vam uspješnu vožnju i da se živi i zdravi vratite svojim kućama, a da iz Cazina i ovoga puta ponesete najljepše utiske i uspomene. Naša su nastojanja da ova utrka nastavi u narednim godinama jačanje kvalitete u svakom smislu i zauzme što višu poziciju u regionu, ali i Evropi i u tom cilju iz godine u godinu činimo puno. Mislim da je ove godine učinjen najveći iskorak i stoga vjerujem da nas i danas očekuje spektakl koji će općini Cazin priskrbiti vrhunsku sportsko-turističku promociju. Još jednom, dobro došli u općinu Cazin, ugodno se osjećajte i uživajte u vožnjama i druženju!“, kazao je načelnik Ogrešević.

Vozila su se, nakon proglašenja utrke otvorenom, uputila na startno mjesto kod Hotela „Sedra“ odakle u 11 sati i 30 minuta kreće prva vožnja.