“12. Nagrada Skradina”, održana je protekli vikend 19. i 20. maja u Skradinu kod Sibenika, a bodovana je kao druga auto trka “brdskog” šampionata Bosne i Hercegovine za 2018.godinu.

Od ukupno 120 verificiranih vozača, šesnaest takmičara iz BiH verificiralo se na ovoj izuzetno dobroj utrci. Iznaneđenje prvog plaćenog treninga napravio je naš takmičar Edis Hadžipašić sa izuzetnim vremenom od 1,59 min, nažalost prolaskom kroz cilj za njega je sportski vikend u smislu takmičenja završio. Njegov motor nije izdržao i klipnjača je razbila blok motora! Ostaje da žalimo što nije učestvovao u takmičarskom dijelu jer bi zasigurno ostvario veoma zapažen uspjeh.

U grupi E1-17 na drugom mjestu debitovao je naš Alem Semanić sa njegovim Audijem A-4, a pobjednik ove grupe bio je Sanel Ćehić.

U klasi E1-15  Asmir Halilagić je na četvrtom mjestu, svega nekoliko stotinki iza trećeplasiranog Hasana Ljubijankića iz AMK Cazin.

U generalnom poretku šampionata BiH, Sanel Ćehić je na prvom mjestu sa svojom izuzetnom Astrom OPC.

(Rezultate u .pdf file formatu možete preuzeti OVDJE!)

Ovaj već tradicionalni sportski događaj u pitomom Skradinu, popratio je sunčan i lijep vikend, gdje su gledaoci uživali u spektakularnim vožnjama takmičara.