Peti put da se u Cazinu organizuje Brdska trka. Trku je i ove godine organizovao AMK Cazin u saradnji sa BIHAMK, a pod pokroviteljstvom Općine Cazin. Trka je održana, kao i uvijek, u vrijeme vikenda, 30. i 31. augusta 2003. godine.

Inicijatori organizovanja Brdske trke u Cazinu, u Ostrožačkoj strani, na potezu od hotela Sedra do Ostrožačkog grada, još 1999.godine, bili su članovi AMK “Cazin” koji se nalaze na ovoj fotografiji, kao i vozači koji se nalaze na drugim fotografijama.

Na ovoj fotografiji su najzaslužnije osobe što se i u Cazinu počela organizovati trka (s lijeva na desno): Asim Delalić, predsjednik AMK “Cazin”, Ekrema Dervišić, prva žena vozač u Cazinu, Zehida Mulalić, sekretar AMK “Cazin”, Hasan Mulalić, podpredsjednik AMK “Cazin”, Remzija-Remzo Kržalić, Hase Šabić, prvi vozači-takmičari-članovi AMK “Cazin”, Nurija Sabljaković, najstariji profesionalni vozač u Cazinu, zatim Hamdija Salkić, direktor SŠC “Cazin” i Samir Kržalić, takođe jedan od prvih vozača-takmičara-članova AMK “Cazin”.

Tu su i vozači: Hasan Ljubijankić, Suad Selimović, Šefik Pehlić i Sead Delić.

Stazu dugu 4.250 metara najbrže je prošao La Rosch, 2:47:26 minuta, vrlo blizu svog rekorda i rekorda staze “Krajiška zmija” koji je postavio 2001. godine 2:46,78 minuta.

Evo šta je o ovoj brdskoj trci u Cazinu napisao Jasmin Mržljak na stranicama časopisa “Auto Plus”, pod naslovom “Ničija nije do zore …”

 

A i Dnevni avaz je tih dana pisao o našoj Brdskoj trci, samo što su pogriješili u dužini staze, staza je duga 4.250 metara: