Šestu godinu zaredom AMK Cazin organizuje Brdsku trku, a važno učešće u takmičenju uzima auto-moto  kub EXTRA-SPORT iz Cazina, uz pomoć i podršku Općine Cazin.

Trka Grand Prix Cazin 2004 je po prvi put međunarodna (CEZ) trka, i održana je za vrijeme vikenda 28. i 29. augusta 2004. godine.

Organizacija trke je podignuta na viši, međunarodni nivo.

Staza “Krajiška zmija”, u tehničkom pogledu, skraćena je sa 4.250 metara na 4.010 metara, radi bezbjednosti Ciljne ravnine, odnosno osoblja i gledalaca, pa i samih takmičara, kako bi se s manjom brzinom ulazilo u sami Cilj.

Najbrže vrijeme 2:29,63 minute, postavio je u prvoj vožnji takmičenja, Vladimir Stanković sa Formulom, i to je sada postao novi rekord staze “Krajiška zmija”.

Rekord staze u Cazinu, od 2:46,78 Francuza Le Rocha iz “Tuzamk”-a, postavljen 2001. godine, na 4.250 m dugoj stazi, ostaje priča za sebe.

Rezultati svih takmičara (26 je završilo trku), možete preuzeti OVDJE.

Na trci je ucestvovalo ukupno 60 vozila. Na stazi se pojavilo devet vozaca iz USK, te dosta vozaca iz cijele BiH, Austrije, Slovenije i Hrvatske.
Pored rezultata za šampionat Bosne i Hercegovine trka se bodovala i za FIA (brdski šampionat centralnoevropske zone), tako da se na stazi moglo vidjeti dosta vozača koji su medju vodećim u ovom dijelu Evrope.
Prvo mjesto sa najboljim ostvarenim rezultatom (5 minuta i 81 stotinka) postigao je Vladimir Stanković, član kluba Formula 5 racing, koji je u prosjeku vozio brzinom 100,53 km/h. Drugu poziciju sa zaostatkom od 18 sekundi osvojio je Dean Saftić, clan AMD Zrinski cabar, dok je treće mjesto pripalo Alenu Preku, članu AK D.D. Oktan sa zaostatkom od 22,30 sekunde. Najbolje plasirani vozač sa našeg kantona je Cazinjanin Šefik Pehlić, koji je u ukupnom poretku zauzeo 19. poziciju sa zaostatkom od 49 sekundi za vodećim Stankovicem. I ostali naši vozači su imali dobre vožnje. Po grupama za šampionat BiH najbolje rezultate ostvarili su u grupi N 1 Goran Dojčinović AMK Banja Luka , grupa N 2 Neven Vukasović, SAKS Sarajevo, grupa H 3 Mladen Šoljić, Optima Modriča, grupa H 4 Bakir Hadžić, SORK Sarajevo, grupa H 5 Suad Hota AK Hota racing.