Velika Nagrada Cazin 2006
Sedmu Brdsku trku nakon jednogodišnje pauze (2005.godine trka nije održana) organizirao je Auto-moto klub “Extra-sport” iz Cazina uz pomoć i podršku općine Cazin. Staza “Krajiška zmija”, još 2004. godine, skraćena je sa 4.250 metara na 4.100 metara, kako bi se smanjila brzina ulaska u Cilj, radi bezbjednosti osoblja trke, gledalaca pa i samih vozača-takmičara.

Trka, koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine, zakazana je za Dan općine Cazin 06. augusta 2006. godine, sa početkom u 10 sati.

U subotu, 05. augusta, održan je “trening” vozača Brdske auto-trke “Cazin 2006” u Ostrošcu.

Trening trku započelo je 37 prijavljenih vozila, a uspješno okončalo njih 35. (REZULTATI)

U nedjelju, 06 augusta u 10 sati, načelnik općine Cazin, Nermin Ogrešević je otvorio utrku uz kraće obraćanje prisutnim organizatorima, takmičarima, gostima i publici.
Po lijepom i sunčanom vremenu, pred brojnim gledaocima koji su se nalazili duž cijele “staze” od hotela Sedra do starog grada Ostrošca, utrka je protekla bez značajnijih nezgoda uz uvjerljivu pobjedu Hota Suada iz AMK “Hota racing” iz Sarajeva, koji se dva puta svojom “Hondom” kroz stazu od 4.100 metara provezao za ukupno 5 minuta 26 sekundi i 72 stotinke sa prosječnom brzinom od 90,35 km/h. Nakon dodjele pobjedničkih pehara takmičarima, načelnik općine Cazin, Nermin Ogrešević je proglasio utrku završenom uz zahvalnost učesnicima utrke u obilježavanju Dana općine Cazin i poziv da se trka održi i dogodine. AMK “Extrasport” Cazin je uručio zahvalnicu načelniku općine Cazin, Nerminu Ogreševiću za angažman u realizaciji brdske trke.