Velika Nagrada Cazin 2008Brdska auto utrka koja se pored BiH šampionata boduje još i za šampionat CEZ-a i Šampionat Crne Gore.

Dolazak potvrdio prvak evrope  u grupi N Peter Jurena. Međunarodna brdska auto trka za šampionat CEZ-a i šampionat Bosne i Hercegovine, održana je u Cazinu 9. i 10. augusta 2008. godine ! Tada je to bila najveća manifestacija u auto-sportu u Bosni i Hercegovini i regionu, koju su posjetili najveći majstori BiH i evropskog auto sporta. Oni su gledaocima pružili nezaboravne zvuke ekstremnih motora i “miris” vrelih oktana. Organizator brdske auto trke je AMK ”Extra Sport” iz Cazina koji je za prošlu, 2007. godinu, od BIHAMK-a dobio nagradu za najbolje organizovanu Brdsku auto trku u BiH.

Posljednja trka u BiH šampionatu brdskih trka, Cazin 2008, u ovoj sezoni bila je i najposjećenija, a uloženi trud organizatora opravdao je razloge zbog kojih se ova trka boduje za CEZ. Međutim, ovogodišnja trka u Cazinu i sama organizacija trke, još jednom nam je donijela određenu dozu optimizma, a tome ide u prilog broj prijavljenih vozača kojih je bilo čak 66, što nije čest prizor na brdskim trkama.

Rekord staze “Krajiška zmija” od 2:29,63 minute, koji je postavio sa svojom Formulom, 2004. godine,  Vladimir Stanković, nije oboren. Najbrži 2008. godine je bio Peter Jurena sa 2:35,690 minute, i to u prvoj vožnji.