Velika Nagrada Cazin 2009Nedaleko od Cazina, u mjestu Ostrožac, podno starovjekovnog grada i doline rijeke Une, odrzana je deseta, tradicionalna, brdska auto utrka koja se bodovala za Šampionat Centralno Evropske zone, Medjunarodno prvenstvo Hrvatske i Šampionat BiH.

Prelijep sunčan vikend 25. i 26. jula 2009.godine, ispunio je sva očekivanja takmičara i ljubitelja vrućeg asvalta i uzavrelih oktana, gdje su imali priliku uživati u vožnjama najvećih majstora auto sporta u širem regionu.

Najposjećenija utrka od strane gledalaca, ljubitelja auto-sporta i samih takmičara, je najveća u BiH. Učešće na utrci su uzeli takmicari iz Slovačke, Madjarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Na trci je oboren rekord staze “Krajiška zmija” u Cazinu.

Novi rekord sa vremenom 2:29,538 min. postavio je Dragan Milić iz Crne Gore, i tako iza sebe ostavio Vladimira Stankovića, koji je još 2004. godine postavio vrijeme 2:29,63.

Takmicari iz kluba AMK Extra Sport,postigli su dobre rezultate u brojnoj konkurenciji: Ikic Ekrem, H15 3 mjesto; Nermin Muhamedagic H15 4 mjesto; Samir Krzalic N3 2 mjesto i Dolic Faruk nije uspio zavrsiti utrku.