Takmičar Semanić u fokusu N2 klase Amel Semanić pobjednik klase N2 na prvoj brdskoj auto utrci šampionata BiH. Takmičar Auto moto kluba Motorsport Cazin debitovao je u svojoj klasi grupe N2 u izuzetno jakoj konkurenciji šampionata BiH na kojoj su odlučivale stotinke između njega i drugo plasiranog Filipa Sunkica iz auto kluba Profesional.

160 TAKMIČARA ODMJERILO VJEŠTINE I SPREMNOST
Proteklog vikenda vožena je međunarodna brdska auto utrka 15. nagrada grada Skradina u organizaciji AK Mihovil Šibenik, a koja se bodovala za Šampionat Bosne i Hercegovine, Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Prvenstvo centralno europske zone. Bila je ovo utrka otvaranja i početak 2021. sezone na brdskim auto utrkama, koju smo svi nestrpljivo čekali.

Izuzetno uzbudljiv početak ovogodišnje sezone u prelijepom Skradinu koji je ugostio preko 160 takmičara i ekipa iz cijele Europe. Spremnost takmičara i ekipa, jaka konkurencija svih grupa i klasa dala je dodatnu atraktivnost i adrenalin ovom posebnom junskom vikendu. Uzbuđenje se osjetilo i među takmičarima šampionata BiH, njih preko 20 pohodilo je Skradin gdje prije dugi niz godina i započinje šampionat na brdsko brzinskim auto utrkama. Imali su naši takmičari i šta da pokazu, zaista sa ponosom možemo reci da su odmjerili snage sa izuzetno jačom europskom konkurencijom i samim tim pokazali spremnost te da mogu stajati rame uz rame daleko moćnijim ekipama i njihovim bolidima.

Čestitamo svim takmičarima i organizatoru.

Naredna utrka discipline A02 šampionata BiH na brdskim utrkama zvanično je zakazana za
3. & 4. Juli 202. u organizaciji AMKK Optima Motorsport.
Sretno svima. Vidimo se u Loparama.