Funkcioneri AMK “Extrasport” Cazin predvođeni predsjednikom kluba gospodinom Samirom Kržalićem, vikend, 20. i 21. septembra 2014.godine, proveli su u Sarajevu, gdje su pozvani i ugošćeni na specijalističkom seminaru za sportske funkcionere pod radnim nazivom „Race Officials Safety Training“. Seminar je organizovao BIHAMK u suradnji sa FIA (Međunarodna automobilska asocijacija) i  ATCUAE (Auto moto klub Ujedinjenih Arapskih Emirata).
Seminaru su prisustvovali sportski funkcioneri iz svih krajeva BiH, kao i iz zemalja regije, a najviše učesnika seminara, zahvaljujući podršci Općine Cazin, odnosno njenog načelnika, gospodina Nermina Ogreševića, bilo je iz našeg auto-moto kluba. Obrađivane su teme iz oblasti reli trka sa posebnim osvrtom na brdske trke, obzirom da je brzinski test relija vrlo sličan brdskoj trci, kako u organizacionom tako i u sigurnosnom smislu.
Moduli seminara su obuhvatili sve aspekte takmičenja u auto trkama što je podrazumijevalo samu organizaciju takmičenja, preko svih aspekata sigurnosti, pa do mjerenja u reli takmičenjima. Teoretski dio je obrađen u hotelskim prostorima predivnog luksuznog hotela Radon Plaza, a praktični dio je obrađen na poligonu BIHAMK na Ilidži.
Predavači su bili iskusni profesionalni sportski dužnosnici FIA-e, Mr Stuart Murray, Mr Gordon Noble i Mr Cesar Abou Chacra.
Seminar je proveden veoma uspješno, na vrlo visokom nivou, a na kraju, u kasnim poslijepodnevnim nedeljnim satima, učesnici seminara su polagali test kao ispit usvojenog znanja i novih vještina.